Livet i Svenska Kyrkan

Om det som gör församlingen vardagshel och söndagsglad

Det kom ett mejl från en av nätverkets medlemmar, Anne Garlöv i Olaus Petri församling i Örebro. Hon skriver om högmässan på första söndagen efter trettondagen.

"I dagens högmässa 'Hemma i Olaus Petri' tjänstgjorde sex präster, men den verkliga guldkanten gav åtta barn mellan åtta och tolv år. De sjöng och musicerade på fioler, cello och klangspel.

Under kommunionen spelade de Beethovens 9 - Europahymnen. Det var Olaus Petri lilla orkesters första framträdande. En levande och uppskattad illustration till predikans innehåll om att vi behöver bli sedda, älskade och bekräftade. Släpp fram barnen i gudstjänsten!"

Olaus Petri församling har sedan länge en egen musikkår. Den startade en gång i tiden som en barn- och ungdomsverksamhet. Den nya Olaus Petri lilla orkester är ett musicerande av unga som man gärna skulle vilja se ännu mer av i Svenska Kyrkans gudstjänster. 

Visningar: 31

Kommentera

Du måste vara medlem i Livet i Svenska Kyrkan för att lägga till kommentarer!

Gå med i Livet i Svenska Kyrkan

Det händer så mycket bra i Svenska Kyrkans församlingar. Överallt och hela tiden. Om vi hjälps åt så kan allt fler ana bredden och djupet.

© 2018   Created by Martin Garlöv.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor