Livet i Svenska Kyrkan

Om det som gör församlingen vardagshel och söndagsglad

Martin Garlöv
 • 57, Manlig
 • Uppsala
 • Sverige
Dela på Facebook
Dela

Martin Garlövs vänner

 • Mats Larsson
 • Gustav Jacobsson
 • Kikki Hatt
 • Mikael Dahl
 • Göran Vikström
 • Fredrik Larsson
 • Gunilla Uhr-Svanström
 • Maria Ljungdahl
 • Per Larsson
 • Judith Fagrell
 • Pamela Garpefors
 • Bengt Sveder
 • Anders Holmberg
 • Ragnar Håkanson
 • Meta Måhl

Mottagna presenter

Present

Martin Garlöv har inte fått några presenter ännu

Ge bort en present

 

Martin Garlövs sida

Senaste aktivitet

Martin Garlöv har lagt upp en film

En julhälsning från ärkebiskop Antje Jackelén

En julhälsning från ärkebiskop Antje Jackelén, inspelad vid julkrubban i Uppsala domkyrka. Krubban är gjord av konstnären och träsnidaren Eva Spångberg.
för 18 timmar sedan
Martin Garlöv har lagt upp ett evenemang

Kyrka i rörelse – Biskopens överläggningsdagar på Olika orter inom Linlöpings stift

8 Mars 2018 hela dagen
Överläggningsdagarna är en del av det brobyggande arbete som hjälper oss att stötta och inspirera varandra för att tillsammans vara bärare och möjliggörare för levande församlingar i stiftet.2018 blir det endags-samlingar för olika yrkesgrupper med lite olika fokus. Programmet bygger på de områden med särskilt fokus, på de sju rörelsernas grund, som är under bearbetning i stiftsorganisationens främjande.Se mer
Torsdag
Martin Garlöv har lagt upp filmer
Tisdag
Martin Garlöv har lagt upp filmer
8 Dec
Martin Garlöv har lagt upp filmer
30 Nov
Martin Garlöv har lagt upp en film

Jag är ett liv - vad önskar du alla barn i världen?

Barn från ett par av Svenska kyrkans församlingar svarar på vad de tänker på när de ser film om gatubarn i Filippinerna. Svenska kyrkans internationella arbe...
28 Nov
Martin Garlöv har lagt upp filmer
24 Nov
Martin Garlöv har lagt upp filmer
21 Nov
Martin Garlöv har lagt upp en film

Tidens tecken analyserar vår samtid

Mikael Kurkiala berättar om Tidens tecken, en publikation som ges ut av Svenska kyrkan med ett nummer per år. I varje nummer reflekterar skribenter med olika bakgrund och perspektiv fritt kring ett utvalt ämne som är av betydelse för Svenska kyrkans…
14 Nov
Martin Garlöv har lagt upp filmer
7 Nov
Martin Garlöv har lagt upp filmer
3 Nov
Martin Garlöv har lagt upp filmer
1 Nov
Martin Garlöv har lagt upp filmer
26 Okt
Martin Garlöv har lagt upp evenemang
24 Okt
Martin Garlöv har lagt upp filmer
23 Okt
Martin Garlöv har lagt upp filmer
20 Okt

Profilinformation

Vilken är din församling?
S:t Ansgar och Uppsala Domkyrkoförsamling
Vad kan du hjälpa andra nätverksmedlemmar med?
Jag kan ge goda och uppmuntrande råd om kommunikation och mediebruk i församlingens tjänst. Och sen har jag erfarenhet av arbetet som förtroendevald och kan det här med kyrkoordningen ganska bra. Det sägs att jag brukar kunna tipsa om bra folk att bjuda in som medverkande på kurser och konferenser.

Martin Garlövs Bilder

 • Lägg till Bilder
 • Se alla

Martin Garlövs Videor

 • Lägg till videor
 • Se alla

Martin Garlövs blogg

Te-o-bio som Gud-o-spagetti?

Upplagd den 17 Januari 2012 klockan 14.51 0 kommentarer

Boo församling i Stockholms stift gör en kombo av tebjudning med scones och filmvisning. Det blir Te-o-bio. Och program med olika filmer blir det sju gånger under våren.

Jag kommer att tänka på Gud-o-spagetti (eller skrivs det Gud & Spagetti) som församlingar på flera håll i Svenska Kyrkan bjuder in barn och föräldrar.

Kul namn på en kul aktivitet med mening. Sånt gillar jag.

Såg tidigare…

Fortsätt

Ung orkester i örebroförsamling

Upplagd den 9 Januari 2012 klockan 10.11 0 kommentarer

Det kom ett mejl från en av nätverkets medlemmar, Anne Garlöv i Olaus Petri församling i Örebro. Hon skriver om högmässan på första söndagen efter trettondagen.

"I dagens högmässa 'Hemma i Olaus Petri' tjänstgjorde sex präster, men den verkliga guldkanten gav åtta barn mellan åtta och tolv år. De sjöng och musicerade på fioler, cello och klangspel.

Under kommunionen spelade de Beethovens 9 - Europahymnen. Det var Olaus Petri lilla orkesters första framträdande. En…

Fortsätt

Leva i dopet - ett nytt biskopsbrev i bokform

Upplagd den 24 Oktober 2011 klockan 10.43 0 kommentarer

Förr döptes nästan alla nyfödda barn i Sverige. Så är det inte längre men dopseden är fortfarande mycket stark, konstaterar ärkebiskop Anders Wejryd i förordet till det nya biskopsbrevet Leva i dopet.

Han påminner om statskyrkotiden när Svenska Kyrkan var norm och andra samfund fick markera sin särart gentemot den dominerande nationalkyrkan.

- Vi aktualisera våra skäl och göra det in i just denna tid, säger ärkebiskop Anders och talar då för sig och de andra tretton biskoparna.…

Fortsätt

Ett riktigt avskräckande exempel

Upplagd den 2 September 2011 klockan 17.12 0 kommentarer

Jag kommer till kommentarerna till en bloggpost i en av mina favoritbloggar och finner ett riktigt avskräckande exempel på hur man kan ta död på livet i församlingen. Signaturen Sofia skriver:

 

"I församlingen jag gjorde praktik var det till exempel vaktmästarna som fick ställa iordning allt inför jullunchen för personalen. Som att bara kontorspersonalen var bjuden, liksom. Jag hjälpte självklart till, jag blir helt vansinnig av sån där medelklassblindhet. Och den vaktmästare…

Fortsätt

Kommentarplank (13 kommentarer)

Du måste vara medlem i Livet i Svenska Kyrkan för att lägga till kommentarer!

Gå med i Livet i Svenska Kyrkan

Klockan 18.04 den 5 September 2010, Ragnhild Greek sade ...
tack för välkomnandet!
här är kyrkan tynande, men nyss har församlingen kallats till ett möte med planering av gudstjänster à la Allhelgonak:an i Sthlm. Vi tror på det!

Event för kalendern: 21 sept "Fred-detta vill kyrkorna i Sverige". Ti 21 sept kl 15-17 i S:ta Eugenia med Alice Bah, Maj Britt Theorin m fl. Ekumen fredsgdtj kl 18.
Klockan 12.40 den 19 Augusti 2010, Tomas Kindahl sade ...
Hejsan Martin och tack för välkomnandet på min sida (http://lifeinthechurchofsweden.ning.com/profile/TomasKindahl) – jo det var jag som lade in inlägg på Kyrkans tidning, i huvudsak med inriktning på inbördes förståelse, och att vi måste engagera oss aktivt i kyrkan nu när dess ekonomiska förhållanden förändras. Jag ser medlemskapet i Livet i Svenska Kyrkan som ett sätt att knyta inomkyrkliga kontakter som på längre sikt kan stärka sammanhållningen och stödja Kyrkans arbete i samhället. Jag kommer naturligtvis att vara litet aktiv med inlägg, reflektioner, förslag och allmän information om vad vi gör lokalt i Skäggetorp i Linköping för detta ändamål.
Klockan 15.21 den 23 Juni 2010, Per-Olof Pelle Svedberg sade ...
Man tackar mycket att ta in såhär direkt men detta är mer arbetsrelaterat tror jag än FB. Fick just besked om att jag är antagen till en svåråtkomlig kurs för Präster o Diakoner Kyrka -Polis i samverkan.
Klockan 18.12 den 11 Juni 2010, Maria Oldeberg-Huusko sade ...
Hej! Tack för välkomstord. Det ska bli spännande att följa och läsa det som kommer finnas på den här platsen!
Klockan 22.30 den 21 April 2010, Johan N sade ...
Hm... Känns inte helt optimalt. Om jag tex blir nyfiken på en diskussion mellan Martin & Gunilla, så kan jag inte följa den utan att hoppa mellan era sidor? Renodling, ja. Kommunikation, nej. Ska man alltså sträva efter att föra diskussioner i forumet?
Klockan 10.36 den 19 April 2010, Gunilla Leffler sade ...
Hej Martin!
Nya ytor är alltid spännande. Sedan gäller det att försöka lista ut vilka man ska lägga sin tid på, när tiden är begränsad. Har jag förstått rätt att det här är en "inomkyrklig" community, även om man inte kan sätta gränser för vad som är inomkyrklig eller ej, men en plats där man kan vara lite mer intern om man vill? Min inbjudare skrev något om att man här kan visa kyrkans positiva sidor - är tanken just att lyfta allt som är bra i kyrkan, eller är det fritt att använda det hur man vill? (nej, jag tänkte inte sitta och racka ned på något just nu, men ibland kan man önska sig just en internare plats att få göra det på..., och skona den vidare offentligheten från det. Men detta är kanske platsen dit man ska gå för att bli upplyft istället?)
Klockan 13.57 den 16 April 2010, Kent Kvist sade ...
Martin!
Kan inte annat än beundra och uppskatta ditt engagemng
Klockan 22.12 den 15 April 2010, Johan N sade ...
Kul att få användning för sitt Ningkonto (har haft ett konto länge, utan att använda det) Bra initiativ med sidan!
Klockan 22.01 den 1 Mars 2010, Maria Lagerman sade ...
läste nog lite snabbt vid registreringen (som vanligt) men väntade faktiskt på ett MAIL som bekräftade registreringen... funderade något när det skulle komma tills jag skulle öppna en ny flik i webbläsaren nu och hamnade här... inte osannolikt jag kan bidra med något framöver:-)
Klockan 15.15 den 26 Februari 2010, Mikael Hirsch sade ...
Hej! Spännande initiativ, ska trots usel vana vid datorn göra ett försök att delta i Livet i Svenska kyrkan.. Pax et Bonum/Mikael
 
 
 

Det händer så mycket bra i Svenska Kyrkans församlingar. Överallt och hela tiden. Om vi hjälps åt så kan allt fler ana bredden och djupet.

© 2017   Created by Martin Garlöv.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor