Livet i Svenska Kyrkan

Om det som gör församlingen vardagshel och söndagsglad

Tålamod och längtan innehåller 30 korta, reflekterande texter, tänkta att kunna läsas som daglig andakt. Texterna utgår från ett bibelord, och följs sedan av en personlig reflektion och avslutas med en bön.

Boken har två brännpunkter: kyrkans liv och den moderna vardagen. Joel Halldorf vill genom sina texter visa hur dessa två hör ihop. Att tron varken låter sig isoleras till en separat sfär i våra liv eller reduceras till någon abstrakt känsla. Istället ger den våra liv en struktur och en riktning som gör det möjligt att leva, konkret och vardagligt, som Jesus lärjungar i den moderna världen.

Texterna är också präglade av författarens eget liv, där han lämnat studentlivet bakom sig för en vardag som kretsar kring barn, arbete och huslån.

Tålamod och längtan - 30 texter om vuxen tro

Joel Halldorf, född 1980, är teologie doktor i kyrkohistoria, högskolelektor på Teologiska högskolan, Stockholm samt verksam som skribent.

Bästa pris 20 februari 2013 hos Adlibris 153 kr inkl frakt

Martins kommentar: Det här är användbar bok. För enskild läsning, för samtalsinledning, för andakten och i katekumenatet. Det är en vuxenbok också för unga vuxna. 

Visningar: 14

Det händer så mycket bra i Svenska Kyrkans församlingar. Överallt och hela tiden. Om vi hjälps åt så kan allt fler ana bredden och djupet.

© 2019   Created by Martin Garlöv.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor